Memur amirine nasıl hitap etmeli?
Yetkili, amirine “Sayın Başkan” veya “Sayın Müdür” diye hitap etmelidir. Yetkili, amirinin yanında otururken bacak bacak üstüne atmamalı veya sigara içmemelidir.
Müdür bey demek zorunlu mu?
Bir subayın amirine, “Genel Müdürüm, Başkanım, Müsteşarım, Sayın Valimiz” şeklinde hitap edilmesini öngören bir kanun yoktur; ancak bunu bekleyen amir, emri altındakilere de aynı saygıyı göstermek zorundadır.
Kamuda müdüre nasıl hitap edilir?
1- Amirinize her zaman saygıyla hitap edin. Ünvanına bağlı olarak ona “Sayın Müdür”, “Sayın Başkan”, “Sayın Kaymakam” ve “Sayın Vali” diye hitap edin veya ona önce “Beyefendi” diye hitap edin.
Üst astına ismiyle hitap edebilir mi?
Madde 12 – Alt kademedeki memurlar, üstlerine adlarıyla hitap edemezler.
Amire selam vermek zorunlu mu?
Değerli takipçimiz, amirinize selam vermemeniz nedeniyle “Üstlere saygısızlık” maddesi kapsamında tarafınıza verilen 4 ay kısa süreli uzaklaştırma cezası hukuka aykırı olup, İdare Mahkemesi tarafından ilgili cezanın iptali gerekmektedir.
Amir gelince ayağa kalkmak zorunlu mu?
Patron odaya girdiğinde ayağa kalkmanızı gerektiren bir kural yok.
Amire hakaret cezası nedir?
Söz konusu disiplinsizlik, yani üstüne karşı sözlü saygısızlık, 657 sayılı Kanun’un 125. maddesinde düzenlenmiş olup verilecek ceza da belirtilmiştir. Görev başındayken üstüne karşı sözlü saygısızlık yapan memurun cezası, maaşından kesinti yapılması şeklinde bir disiplin cezasıdır.
Valinin eşine nasıl hitap edilir?
Yöneticinin üstü veya yöneticisi olan eşine de “Hanımefendi” diye hitap edilmelidir; kendisi kendisine “Hanımefendi” diye hitap etmelidir. Yöneticinin eşine asla “teyze” veya “kardeş” denmemelidir. Bu tür bir hitap tarzı kamusal yaşamda saygı ve samimiyeti temsil etmez; kabalık, saygısızlık ve kötü tavırlar kabul edilir.
Kadın müdüre ne diye hitap edilir?
Bir pozisyonun yerini dolduran kişiye temsil ettiği ünvanla hitap edilir. Kadın yöneticilere “Sayın Genel Müdür” denmediği doğrudur. Eski ve emekli yöneticilere son resmi iş ünvanlarıyla hitap edilir. Selamlama, insanlara saygı duymak ve güvenmek anlamına gelir.
Amire teşekkür edilir mi?
Patronunuza teşekkür etmemelisiniz, “teşekkür ederim” demelisiniz. Ofise girdiğinizde yanınızda mutlaka bir ajanda ve kalem bulundurmalısınız… Belgeler ofiste nazik bir şekilde sunulmalı, çok uzaktan değil…
Öğretmen müdüre selam vermek zorunda mı?
Üstünüzü selamlamak zorunludur. Bunu bilerek yapmazsanız cezalandırılırsınız.
Memur memura emir verebilir mi?
Reis, yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar çerçevesinde kullanır. Reis, maiyetindeki memurlara kanunsuz emir veremez, maiyetindeki memurlardan özel menfaatler talep edemez, hediye kabul edemez ve borç para alamaz.
Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?
Aynı pozisyondaki kişiler arasındaki telefon görüşmelerinde, çağrıyı yanıtlayan kişi önce telefonu kapatır ve birinci subay durumunda, şef önce telefonu kapatır. Bir ast subayın sekreter aracılığıyla üstüyle görüşmesi kaba kabul edilir. Ast, üstünün çağrısına şahsen cevap vermelidir.
Müdürüm mü müdür bey mi?
Doğrudur. Yöneticilere ünvanlarıyla (Bay Yönetici, Sayın Yönetici) hitap edilir.
Her üste komutanım demek zorunda mı?
Örneğin; Ast, üstüne “Komutan” diye hitap etmelidir. Ancak, üstlerine hitap ederken mutlaka “Komutan” demek zorunda değildir. Üstüne “Yüzbaşı” veya “Astsubayım” diye hitap etmesi de oldukça normaldir.
Üst amire nasıl teşekkür edilir?
Teşekkür etmek, saygılı ve nazik bir kişinin günlük sosyal ve kamusal yaşamdaki insani bir görevidir. Bir üst, kamusal yaşamda bir görevin sonunda astına teşekkür ettiğinde, ast, üstüne “Rica ederim” dememeli; “Teşekkür ederim, efendim” veya “Görevim, efendim, teşekkür ederim” demelidir.
Amirin her emrini yerine getirmek gerekir mi?
Türk Ceza Kanunu’nun 24. maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkraları, amirin emrinin yerine getirilmesine ilişkin hükümler içermektedir. Buna göre, “görev nedeniyle yerine getirilmesi zorunlu olan yetkili makam tarafından verilen emri yerine getiren kimse sorumlu değildir.” Suç teşkil eden bir emir hiçbir durumda yerine getirilemez.
Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?
211 sayılı Kanunun 15. maddesinde; “Reis, emrini maiyetindeki herkese verebilir.” denilmektedir.
Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?
Aynı pozisyondaki kişiler arasındaki telefon görüşmelerinde, çağrıyı yanıtlayan kişi önce telefonu kapatır ve birinci subay durumunda, şef önce telefonu kapatır. Bir ast subayın sekreter aracılığıyla üstüyle görüşmesi kaba kabul edilir. Ast, üstünün çağrısına şahsen cevap vermelidir.