İçeriğe geç

9 Zeka Türü Nedir

Kaç zeka çeşidi vardır?

Son zamanlarda Howard Gardner sekiz tür zeka tanımladı ve ayrıca yeni bir zeka türü olan dokuzuncu zeka türü üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bu zeka türleri şu şekilde sıralanabilir: sözel-dilsel, sayısal-mantıksal, görsel-mekansal, bedensel-kinestetik, ritmik, doğalcı, kişilerarası ve sosyal zeka.

8 zeka türü nelerdir?

Çoklu zeka türleri ve özellikleri Mekansal zeka Kinestetik zeka Müzik zekası Sözlü zeka Kişisel zeka Sosyal zeka Matematiksel zeka Doğal zeka Daha fazla makale…•2 Mayıs 2017

Atatürk hangi zeka türü?

Güçlü ve başarılı liderler hem duygusal zekaya hem de bilişsel zekaya sahiptir. Çalışmamızda duygusal zekaya sahip bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk örnek alınmış ve konuşmalarıyla çalışmamızı desteklemiştir.

İnsan zekası kaça ayrılır?

Zeka ve zeka türleri kişiden kişiye değişir ve 8 farklı türe ayrılır. Bu türler; dil, sözel, mantıksal, görsel, ritmik, fiziksel, içsel, sosyal ve doğalcı olarak sınıflandırılabilir. Bu zeka türleri tüm insanlarda mevcuttur.

12 zeka türü nedir?

Howard Gardner’ın çoklu zekalar teorisi, insan zekasının çeşitli olduğunu ve farklı zeka türlerine sahip olduğumuzu vurgular. Görsel-mekansal, sosyal, sözel, mantıksal-matematiksel, bedensel-kinestetik, müzikal-ritmik, doğal ve kişilerarası zeka gibi farklı zeka alanları, her birimizin güçlü ve zayıf yönlerini belirler.

Sonsuz zeka nedir?

Sonsuz ve sonsuz küçük duyusal verilerin ötesine geçen sorular veya olgular hakkında akıl yürütme yeteneği. Bu zeka türüne uygun meslekler veya meslekler arasında şamanlar, rahipler, matematikçiler, fizikçiler, bilim insanları, kozmologlar ve filozoflar bulunur.

Eq hangi zeka türü?

Duygusal zeka veya EQ (duygusal zeka), kişinin kendi duygularını ve hislerini gözlemleme, aralarında ayrım yapma ve bu bilgiyi bir rehber olarak kullanma yeteneğidir. Duygusal zekaya sahip kişiler, kendileri için geliştirdikleri anlayışı başkalarına aktarabilirler.

Satranç hangi zeka türüne girer?

1. Mantıksal-matematiksel zeka Bu zeka türüne sahip kişiler matematik ve bilimle ilgilenirler. Mantıksal sorular, satranç ve sayı bulmacaları mantıksal-matematiksel zekayı geliştiren aktivitelerdir.

Zeka seviyesi kaça ayrılır?

SınıflandırmaUluslararası İstihbarat Sınıflandırması90-109Normal veya ortalama zeka110-119Parlak zeka120-129Üstün zeka130 ve üzeriÇok üstün zeka7 satır daha

Öğretmenler hangi zekâ türüne sahiptir?

Sosyal (kişisel) zeka Bu tipteki insanlar özgüven, öz disiplin ve öz motivasyon gibi alanlarda başarılıdırlar. Psikologlar, danışmanlar ve eğitimciler sosyal zekaya sahip kişiler arasındadır.

Atatürk hangi kişilik tipi?

Mustafa Kemal Atatürk idealist bir liderdi. İdealizmi, yüksek niteliklerine ve yeteneklerine inandığı milletinin sınırsız özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan sevgisinden doğmuştur.

Atatürk’ün dileği nedir?

“Tüm medeni insanlığa dileğim şudur: Beni hatırla” | İstanbul Aydın Üniversitesi. Atatürk’ün sesinden duymadığımız ama kağıda yazdığı bu sözler duygusal bir veda gibiydi: “Söylediklerim gerçekleştiği gün, sizden (Türk milletinden) ve tüm medeni insanlıktan dileğim gerçekleşecektir.” bu: BENİ HATIRLA!” 9 Kasım 2018

Parlak zeka kaç IQ?

90-110 puan aralığı normal zekayı, 111-129 puan aralığı parlak zekayı, 130-160 puan aralığı üstün zekayı ve 160 ve üzeri puan aralığı ise dehayı göstermektedir.

Çocuğun zekâsı kimden gelir?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar, zeka genini taşıyan X kromozomunun babada bir, annede ise iki tane olduğunu ve bu nedenle çocukların IQ’larını annelerinden alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Zekanın gelişimi büyük ölçüde anne aracılığıyla gerçekleşmez.

Matematik hangi zeka türü?

8) Matematiksel-mantıksal zeka Bu zeka türü, rasyonel düşünme, neden-sonuç ilişkilerini anlama, matematiksel kavramları kavrama ve karmaşık problemleri çözme yeteneği ile ilişkilendirilir. Mantıksal zekaya sahip bireyler genellikle matematik, bilim ve mühendislikte başarılıdır.

Zeka seviyesi kaça ayrılır?

SınıflandırmaUluslararası İstihbarat Sınıflandırması90-109Normal veya ortalama zeka110-119Parlak zeka120-129Üstün zeka130 ve üzeriÇok üstün zeka7 satır daha

Ezber yeteneği hangi zeka türü?

1) Sözel-dilsel zekâ: Kelime ezberleme yeteneği ve hızı yüksektir. Büyük bir kitabı kolayca ezberleyebilir. Şiir yazma yeteneğine sahiptirler ve şiir okumaktan zevk alırlar. Karşısındaki kişiyi dinler ve söylenenleri daha iyi anlar.

Sivri zeka kime denir?

Sharp intelligence, hızlı düşünen ve içinden çıkılması zor durumlarda ani kararlarla sorunları çözme yeteneğine sahip kişiler için kullanılır. Zekayı tanımlayan sharp kelimesi, hızlı ve ani kararlar alma yeteneğini ifade eder.

Hangi zeka türü hangi meslek?

Çoklu zeka bize ne anlatıyor?Zeka türleriUygun mesleklerGörsel – mekansal zekaFotoğrafçı, grafik tasarımcı, film editörü, reklamcı, yönetmen, tur rehberi, terzi.Müzikal – ritmik zekaBesteci, şef, dansçı, müzisyen, söz yazarı, ses mühendisi.Kişilerarası – sosyal zekaÖğretmen, psikolog, danışman, politikacı5 satır daha 25 Mayıs 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir