İçeriğe geç

Çiseleyen Yağmur Ne Demek

Çiselemek yağmur ne demek?

Çiseleme veya çiseleme, çok küçük su damlacıkları şeklinde oluşan bir yağış türüdür.

Çiseleyen yağmura ne denir?

R. İzbırak bu sınıflandırmayı Türk terminolojisine benzetmiştir: “Yağmurun çok çeşitli yağış şekilleri vardır: Bazı yerlerde çiseleme şeklinde yağar.” Bunlara çiseleme denir.

Çiseleyen nedir?

Çiseleme, 0,2 ile 0,5 mm (0,008 ile 0,02 inç) çapında ve saniyede 70 ile 200 cm (saniyede 28 ile 79 inç) arasında son hıza sahip çok küçük damlacıklar şeklinde oluşan sıvı yağış olarak tanımlanır.9 Eyl 2024 Çiseleme 0,2 ile 0,5 mm (0,008 ile 0,02 inç) çapında ve saniyede 70 ile 200 cm (saniyede 28 ile 79 inç) arasında son hıza sahip çok küçük damlacıklar şeklinde oluşan sıvı yağışa çiseleme denir.

Hafif çiseleme ne demek?

Çiseleme, birbirine çok yakın olan ve yüzüyormuş gibi görünen ancak yere düşen ince damlalar olarak tanımlanır. yağmurdan daha küçük sıvı su damlacıklarından oluşan hafif bir sıvı yağıştır.21 Mart 2016 Çiseleme, birbirine çok yakın olan ve yüzüyormuş gibi görünen ancak yere düşen ince damlalar olarak tanımlanır. yağmurdan daha küçük sıvı su damlacıklarından oluşan hafif bir sıvı yağıştır.

Yağmur çiler mi çiselemek mi?

Drizzle kelimesi nesnesiz bir fiildir (nesne almaz). (Rain) ince ve belirsiz bir şekilde yağmak anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla ciseleme olarak yanlış yazılır. Doğru kullanıldığında drizzle ortaya çıkmalıdır.

Yağış türleri nelerdir?

Yağmur, kar, dolu, çiseleme ve sulu kar gibi yağışlara gökyüzünden düştükleri için yağış (düşen hidrometeor) denir.

Şiddetli yağmura ne ad verilir?

Çok çok şiddetli yağmur.

Sert yağmura ne denir?

Dolu, atmosferdeki buz kristalleri su damlacıkları üzerinde donduğunda oluşan sert taneli bir yağış türüdür. Karla karışık yağmur, genellikle sisli hava koşullarında oluşan mikroskobik su damlacıklarıdır.

Sürekli yağan yağmura ne denir?

Taşkın, sürekli yağmur veya eriyen kar nedeniyle bir su kaynağının taşmasıyla oluşan taşkın olarak tanımlanabilir. Yıl boyunca bol yağış alan, deniz seviyesine yakın ve yüksek yamaçlara sahip bölgelerde daha yaygındır.

Çisenti nasıl oluşur?

Ayrıca, zeminde veya zemine yakın bir yerde stratus bulutunun oluşumu olarak da adlandırılır. Havadaki su buharının zeminle temas halinde yoğunlaşması veya donması ve kristalleşmesiyle oluşan çok küçük su damlacıkları veya buz kristallerinden oluşur. Siste, çiseleme şeklinde çok hafif yağış meydana gelebilir.

Çisel isminin anlamı nedir?

Hafif yağmur. Tatlı bir şekilde düşen hafif yağmur, çiseleme. Türkiye’de Çisel adında 310 kişi var. Çisel en çok kullanılan 4361. isimdir.

Yağmur çiliyor ne demek?

Eylem. [2] Islan, ıslan.

Çok yağmur yağınca ne denir?

Genellikle insanları depresif yaptıkları düşünülür. Tam tersine, bulutlu havayı seven ve yağmuru hoş karşılayanlar vardır. Bunlara “pluviophiles” denir… Bu terim, yağmur yağdığında mutlu ve huzurlu olanlar için kullanılır…

Çirtinmek ne demek?

Gösteriş yapmak: Çok süslü ve ihtişamlı olmak.

Selli yağmur ne demek?

Kısa sürede yağan şiddetli yağmur sonucu oluşan ani sel.

Yağmur çiliyor ne demek?

Eylem. [2] Islan, ıslan.

Çilemek ne demek TDK?

Türkçe. ve topluluk önünde konuşma. (yağmur) Serpiştirmek, çiselemek. geçişsiz f. (“dert”ten [?]) (Bülbül için) Şarkı söyle, söyle: Acımı, bülbülümü, acımı / Acımı, bülbülümü (şarkı).

Yağmurun diğer ismi nedir?

Atmosferdeki su buharının yoğunlaşmasıyla oluşup yeryüzüne düşen yağışın sıvı hali yağmur, yağış, baran, bolluk, lütuf. bereket, bolluktur.

Çileşmek ne demek?

İsim. [1] (günlük konuşma dilinde) (Düziçi, İzmir, Konya, Mersin, Isparta lehçesi) Çiseleme.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir