İçeriğe geç

Mayzer Isminin Anlamı Ne Demek

Maynur isminin anlamı nedir?

Ay ışığı, ay yüzlü güzellik. Mahinur isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 20’de bir.

Maykıl isminin anlamı nedir?

Michael (İbranice: מִיכָאֵל, romanize edilmiş: Mîkhā’ēl, tam anlamıyla “Tanrı gibi kim var?”; Yunanca: Μιχαήλ, Mikhaḗl; Kıpti: ⲙⲓⲭⲁⲏⲗ; Arapça: ميكائيل, Mīkhā ‘īl), Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam’da adı geçen dört büyük melekten biridir.

Mahizar ın anlamı ne?

Altın Ay. Mahizer isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 92’de bir.

Münesser isminin anlamı ne?

Cevap: Tanınması kolaydır.

Maran ismi ne anlama gelir?

“Maran:” Farsça bir kelimedir. “Mar” yılan anlamına gelir ve “-an” çoğuludur. Genitive durumda telaffuz edilen “Maran” veya “Meran” kelimeleri Anadolu’daki birçok bölge ve yerin adı olarak da kullanılır. “Erbüke:” Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” kelimelerinin birleşimidir.

Umay ismi ne anlama gelir?

Orta Asya mitolojisinde karşılığı “Ece” yani “kız” olan Umay, toprak tanrıçası olarak kabul edilir. Hakas halkı tarafından Imay Ece olarak adlandırılır ve beyaz saçlı, narin bir kadın olarak tasvir edilir ve insanları pembe bir buluttan izlediğine inanılır.

Michael kız ismi mi?

Fransızca konuşulan ülkelerde erkeklere verilen “Michael” isminden türemiştir. Günümüzde hem Fransızca hem de İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. “Tanrı gibi olan biri” anlamına gelir.

Jack ismi ne anlama gelir?

Jack ismi İngilizce kökenli olup “Tanrı merhametlidir” anlamına gelmektedir.11.11.2022Jack ismi İngilizce kökenli olup “Tanrı merhametlidir” anlamına gelmektedir.

Michael erkek ismi mi?

Michael, İbranice ifadeden türetilen yaygın bir erkek ismidir. Michael, İbranice ifadeden türetilen yaygın bir erkek ismidir.

Mavzer ne anlama gelir?

Mauser (Mauser), Alman tüfek şirketi. 1874 yılında Paul von Mauser tarafından Prusya ordusu için tüfek üretmek amacıyla kuruldu. Üretilen ilk tüfek Mauser Model 1871’di, aynı zamanda Infanterie-Gewehr 71 olarak da bilinir. (Almanca Infanteriegewehr “piyade tüfeği” anlamına gelir.)

Mehrdad ismi ne demek?

Mehrdad, erkek çocukları için kullanılan bir Farsça isimdir ve “güneş tarafından verilen” anlamına gelir. Eski Farsça “Mithradatha” ve Orta Farsça “Mehrdat” isimlerinden gelir. Bu isim, “Mithra tarafından verilen” veya “Mehr tarafından verilen” anlamına gelen teoforik bir isimdir. Mehrdad, erkek çocukları için kullanılan bir Farsça isimdir ve “güneş tarafından verilen” anlamına gelir. Eski Farsça “Mithradatha” ve Orta Farsça “Mehrdat” isimlerinden gelir. Bu isim, “Mithra tarafından verilen” veya “Mehr tarafından verilen” anlamına gelen teoforik bir isimdir.

Ummet ismi ne anlama gelir?

Ümmet (Arapça أمة), tüm İslam toplumunu ifade eden bir kavramdır. Ümmet, bekar bir anneden doğan çocuklara verilen isimdir. Daha sonra, İslam’a inanan herkesi kapsayan bir anlam kazanmıştır.

Mustak ismi ne demektir?

Arapçadan dilimize giren Müstak kelimesi, “istiyak” kelimesinden türemiştir. Şehvet arzu ve özlem anlamına gelirken, Mustak özlem, hasret anlamına gelir.

Mirze ismi ne demek?

Mirza (/ˈm ɜːr z ə/ veya /m ɪər ˈz ɑː/; Farsça: میرزا) [a] Farsça kökenli bir isimdir. Ataerkil soyu tanımlamak için soyadı veya önek olarak kullanılır. Mirza (/ˈmɜːrzə/ veya /mɪər ˈzɑː/; Farsça: میرزا) [a] Farsça kökenli bir isimdir. Ataerkil soyu tanımlamak için soyadı veya önek olarak kullanılır.

Miyase ismi ne anlama gelir?

Miyase isminin anlamı net değildir. Kürtçede Miyanser olarak yazılır ve okunur. Miyase Kürtçede “değerli taş” anlamına gelir.

Mahinur ismi kuranda geçiyor mu?

Mahinur bir kız ismidir. Kuran’da geçmese de dini açıdan sınıflandırılmasında bir sakınca yoktur ve dahil edilmesi caizdir. TDK sözlüğünde parlayan ay anlamına gelen Mahinur, aynı zamanda ayın ışığı, ay yüzlü anlamına da gelir.

Mihra ismi ne anlama gelir?

Mihra isminin birden fazla anlamı vardır. Mihra ismi iyiliksever, iyi huylu, nazik ve hoşgörülü anlamına gelir. Bir diğer anlamı da ‘tutmak’ anlamına gelmesidir. Farsça kökenli olan Mihra isminin bir diğer anlamı ise böğürtlen olarak bilinir.

Meyda isminin anlamı nedir?

Mayda isminin ne anlama geldiğini ve detaylı olarak ne anlama geldiğini derledik. Mayda ismi ince, narin, narin kişi anlamına gelir.

Mihrinur ne demek?

TDK’ya göre Mihrinur isminin anlamı: Gün ışığı, güneş ışığı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir